Életpálya modellek kidolgozása és népszerűsítése

Célunk, a helyi civil közösségek (lakosok) hozzáállásának fejlesztése új életpálya-modellek és lehetőségek kidolgozásával, valamint új koncepcionális utak kialakításával és terjesztésével, főként a fenntarthatóság és az IKT területén.
Modelleket fejlesztünk ki a marginalizált társadalmi csoportok különböző korosztálya részére.

Ezeket a kidolgozott modelleket használjuk a Motivációs és karriernapokon.

KURZUSKÖNYVEK

Célzott korosztály: Óvodások, illetve kisiskolások
A fejlesztendő attitűd, készségek, képességek, a tanítandó ismeretek és az elérendő fejlesztési szint:Verbális kifejező készség, anyanyelvi kommunikáció. Véleményalkotó és döntési képesség, érvelés. Esztétikai érzékenység. Gyakorlati felkészültség, problémamegoldás korábbi ismeretek kombinatív felhasználásával. Reális célkitűzés.
A tanítási környezet leírása, térszervezés: Bábszínházi környezet (paraván, díszletek, kesztyűs bábok) a foglalkozás igényei szerint átrendezhető terem, ahol az együttműködő tanulás folyamán jól érzik magukat a gyermekek.  A pedagógus térben betöltött szerepe központi. Tágas, világos, mozgásos játékokra is alkalmas tér, ami lehetőséget ad beszélgető kör kialakítására is.

I. Kurzuskönyv motivációs bábjátékhoz:
A Motivációs bábjáték előadás témája (fókusz): IKT bábelőadás. A számítástechnika pozitív felhasználási területeivel való ismerkedés a Bábjáték eszközeivel: A színe és fonákja/felülről mozgatott botos bábjáték.
A Motivációs és karriernap bábelőadás cél-és feladatrendszere: Az IKT eszközeiben jártas, tudatos felhasználó gyermekek nevelése. A computer játékokon kívüli felhasználás különböző területeire való rávilágítás. Élményszerű időtöltés, minőségi idő a számítógép segítségével. Megfelelő szokásrendszer kialakítása a bábjáték eszközeivel. 
Tantárgyi kapcsolatok: informatika, anyanyelvi nevelés, ének-zene, matematika, környezetismeret, vizuális nevelés
mailSzíne és fonákja KURZUSKÖNYV (magyar nyelvű)

mailSzíne és fonákja KURZUSKÖNYV (szlovák nyelvű)
mailSzíne és fonákja VIDEÓ (magyar nyelvű)

II. Kurzuskönyv motivációs bábjátékhoz:
A Motivációs bábjáték előadás témája (fókusz):fenntarthatóság. Környezettudatos életmódra való nevelés vásári bábjátékkal: Paprika Jancsi és a messzelátó
A Motivációs bábjáték előadás cél-és feladatrendszere:Környezettudatos gyermekek nevelése. A környezetvédelem különböző területeire való rávilágítás. Helyes és helytelen viselkedés megkülönböztetése. Megfelelő szokásrendszer kialakítása a bábjáték eszközeivel.
Tantárgyi kapcsolatok: környezetismeret 
mailPaprika Jancsi és a messzelátó KURZUSKÖNYV (magyar nyelvű)

mailPaprika Jancsi és a messzelátó KURZUSKÖNYV (szlovák nyelvű)
mailPaprika Jancsi és a messzelátó VIDEÓ (magyar nyelvű)

Aktuális

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Okos Falu Cím elnyerésére

Tovább »
Események
Április 2024
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
2930     
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.