Okos Falu Cím

A magyar-szlovák határmenti együttműködésben megvalósuló Smart Communities 2.0 projekt keretében kerül meghirdetésre az „Okos Falu Cím” elnyerésére irányuló pályázati felhívás.

A pályázat során arra keressük a legjobb példákat, hogy a falvak hogyan használják ki az információs és kommunikációs technológia (IKT) adta lehetőségeket a vidéki területek fejlesztésének előmozdítására; a közösségeik, hagyományaik és örökségük megőrzésére. Az Okos Falu Címet azon községek szerezhetik meg, amelyek elismerésre méltó példái a kulturális és természeti értékekkel rendelkező falvaknak, amelyek őrzik és népszerűsítik a vidéki és a közösségi élet értékeit, termékeit és életmódját, és ezzel együtt az információs és kommunikációs technológiák felhasználásával egyértelműen elkötelezettek az innováció és a fenntarthatóság iránt, gazdasági, társadalmi és környezeti szempontokból egyaránt.

Az Okos Falu Cím egy minősítési és motivációs eszköz, amely elismeri a pályázó települések korábbi erőfeszítéseit, és motiválja őket a jövőbeli okos (smart) fejlesztések megvalósítására.

A cím elnyerésére lehetősége van minden Nógrád megyei, 5000 fő népességet meg nem haladó településeknek, valamint a pályázatok benyújtására kizárólag a települési önkormányzatok jogosultak.

A pályázni a meghirdetést követően folyamatosan lehet, a települések bármikor jelentkezhetnek az Okos Falu Cím megszerzésére.

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI LAP

 

Jelentkezési lap beküldése:
Interindustria Tudásközpont Alapítvány
smartcommunities2.0@gmail.com

 

Aktuális

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Okos Falu Cím elnyerésére

Tovább »
Események
Február 2024
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
26272829   
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.