SMART Adatbázis

 

“Minden ember két univerzumba születik: a fizikai valóságba és a kibervilágba.”

(Marcel Danesi, kanadai antropológus; https://www.citatum.hu)

 

A XXI. században az Internet széles körben elterjedt és mindennapjaink meghatározó eszközévé vált. Az Internet nyújtotta lehetőségek lassan korlátlanná válnak, és ma már rengeteg weboldal számtalan szolgáltatást nyújt, így nehéz is köztük eligazodni, vagy akár csak rálelni. Az elmúlt évek számos beszélgetése, interjúja, médiahírei mutattak rá számunkra, hogy igaz ez a települési önkormányzatok esetében is.

Jelen kötet azzal a céllal készült, hogy a magyarországi és szlovákiai települési önkormányzatok számára segítséget adjon az internet nyújtotta lehetőségek minél szélesebb körű felhasználásához. Az elmúlt időszakban e kötetbe összegyűjtöttük és csoportokba rendeztük azon weboldalakat, amelyeket hasznosnak ítéltünk az önkormányzatok számára, mi és mások. A kötet felépítésére jellemző, hogy témákra bontottuk ezt az ismeretkört, az alábbiak szerint: települési statisztikai adatbázisok, népszerű információs weboldalak, intézmények-szervezetek, kommunikáció, marketing, adminisztráció, partnerség és díjak.

Az egyes fejezetek elején rövid leírást adtunk, amely megmutatja, hogy miért és hogyan célszerű foglalkozni az adott témával (három: angol, magyar és szlovák nyelven). Ezt követően táblázatokba rendezve következnek az egyes weboldalak és fontosabb jellemzőik, közte a használatának lehetőségei. Azon fejezetekben, ahol nemzeti specialitások vannak, természetesen külön jelennek meg a magyarországi és szlovákiai weboldalak, ahol viszont van közös nemzetközi lehetőség, ott nincs külön magyar és szlovákiai oldal, csak a használatuk leírása.

Az egyes weboldalakat és szolgáltatásaikat kipróbálva, biztos akad köztük olyan, amelyik hasznos eszköze lesz az adott önkormányzatnak, s így reméljük ezzel a munkával sikerül az önkormányzatok tevékenységének hatékonyságát növelni, s így az internetes eszközök használatát, illetve az internetes jelenlétüket erősíteni.

 

Aktuális

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Okos Falu Cím elnyerésére

Tovább »
Események
Április 2024
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
2930     
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.