Smart Munkacsoportok

 

Az ‘smart’ munkacsoportok az ‘okos’ falu szakemberei know-how átadásának alapvető elemei. A munkacsoportok célja, hogy a részt vevő tudományos és gyakorlati szakértők, valamint a politikai döntéshozók megfogalmazzák a két kiválasztott tematikus területre vonatkozó szakpolitikai ajánlásaikat EU-s és V4 szinten. A két téma: "Infokommunikációs technológia intelligens falvak számára" és "Intelligens közlekedés a vidéki területeken". Az tevékenység célja, hogy a szakpolitikai ajánlásokat be lehessen építeni az EU 2021–2027-es programozási időszakába, biztosítva ezzel a projekt fenntarthatóságát politikai szinten.

 

"Smart strategies and rural areas" munkacsoport

Az Smart Munkacsoport képezi a szakemberek közötti tudás- és szaktudás átadásának magját. A munkacsoport tudományos és gyakorlati szakértőket hoz össze, hogy megvitassák a vidéki területek smart stratégiáinak legújabb eredményeit. A munkacsoport célja, hogy szakpolitikai ajánlásokat fogalmazzon meg a területre vonatkozóan.

A munkacsoport 2021. október 7-én 16.30-kor tartja szakmai megbeszélését a Kassai Műszaki Egyetem TECHNICOM Egyetemi Tudományos Parkjában (Nemcovej 5, Košice). A megbeszélésbe online is be lehet majd kapcsolódni.

MEGHÍVÓ  -  REGISZTRÁCIÓ - Google Form

 

"Infokommunikációs technológia okos falvak számára"  munkacsoport

A tematikus munkacsoport a falvak számára nyújtható okos fejlesztések, megoldások, szolgáltatások és ötletek elméleti és gyakorlati kérdéseire fókuszál. A munkacsoport a tudományostól a praktikus oldalig igyekszik körüljárni az információs és kommunikációs technológiák kihasználásából adódó lehetőségeket, miközben az okos falufejlesztés legszélesebb értelmezéseit is figyelembe veszi. A technológiai dimenzió mellett a falvak helyi társadalma, a helyi tudás, a közszolgáltatások vagy az adatvagyon kontextusában is értékelik a résztvevők az okos falufejlesztés lehetőségeit és kihívásait.

A munkacsoport 2021. április 15-én tartotta megbeszélését a Nógrád megyei Legénden.

 

"Okos közlekedés a vidéki térségekben" munkacsoport

A tematikus munkacsoport célja, hogy olyan kezdeményezéseket mutasson be és vitasson meg, amelyek a vidéki térségek közlekedési lehetőségeit javíthatják okos eszközökkel. A résztvevők mind hazai, mind külföldi példákkal mutatják be lehetőségeket. Így szó esik a hazai járások periférikus területeinek közlekedéséről, a fenntartható közlekedésről, a közlekedők digitális bevonásáról, illetve külföldi pilot projektek értékeléséről és adaptációs lehetőségeiről.

A munkacsoport 2021. április 15-én tartotta megbeszélését a Nógrád megyei Legénden.

 

 

Aktuális

Kassán kerül sor a harmadik Smart Munkacsoport ülésére

2021. október 7-én délután Kassa ad otthont a Smart Communities 2.0 projekt harmadik Smart Munkacsoport ülésének.

Tovább »
Események
Szeptember 2021
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223
24
2526
27282930   
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.