Smart Munkacsoportok

 

Az ‘smart’ munkacsoportok az ‘okos’ falu szakemberei know-how átadásának alapvető elemei. A munkacsoportok célja, hogy a részt vevő tudományos és gyakorlati szakértők, valamint a politikai döntéshozók megfogalmazzák a két kiválasztott tematikus területre vonatkozó szakpolitikai ajánlásaikat EU-s és V4 szinten. A két téma: "Infokommunikációs technológia intelligens falvak számára" és "Intelligens közlekedés a vidéki területeken". Az tevékenység célja, hogy a szakpolitikai ajánlásokat be lehessen építeni az EU 2021–2027-es programozási időszakába, biztosítva ezzel a projekt fenntarthatóságát politikai szinten.

 

"Smart strategies and rural areas" munkacsoport

Az Smart Munkacsoport képezi a szakemberek közötti tudás- és szaktudás átadásának magját. A munkacsoport tudományos és gyakorlati szakértőket hoz össze, hogy megvitassák a vidéki területek smart stratégiáinak legújabb eredményeit. A munkacsoport célja, hogy szakpolitikai ajánlásokat fogalmazzon meg a területre vonatkozóan.

A munkacsoport 2021. október 7-én tartotta megbeszélését a Kassán.

Szakpolitikai ajánlás

 

"Infokommunikációs technológia okos falvak számára"  munkacsoport

A tematikus munkacsoport a falvak számára nyújtható okos fejlesztések, megoldások, szolgáltatások és ötletek elméleti és gyakorlati kérdéseire fókuszál. A munkacsoport a tudományostól a praktikus oldalig igyekszik körüljárni az információs és kommunikációs technológiák kihasználásából adódó lehetőségeket, miközben az okos falufejlesztés legszélesebb értelmezéseit is figyelembe veszi. A technológiai dimenzió mellett a falvak helyi társadalma, a helyi tudás, a közszolgáltatások vagy az adatvagyon kontextusában is értékelik a résztvevők az okos falufejlesztés lehetőségeit és kihívásait.

A munkacsoport 2021. április 15-én tartotta megbeszélését a Nógrád megyei Legénden.

Szakpolitikai ajánlás

 

"Okos közlekedés a vidéki térségekben" munkacsoport

A tematikus munkacsoport célja, hogy olyan kezdeményezéseket mutasson be és vitasson meg, amelyek a vidéki térségek közlekedési lehetőségeit javíthatják okos eszközökkel. A résztvevők mind hazai, mind külföldi példákkal mutatják be lehetőségeket. Így szó esik a hazai járások periférikus területeinek közlekedéséről, a fenntartható közlekedésről, a közlekedők digitális bevonásáról, illetve külföldi pilot projektek értékeléséről és adaptációs lehetőségeiről.

A munkacsoport 2021. április 15-én tartotta megbeszélését a Nógrád megyei Legénden.

Szakpolitikai ajánlás

Aktuális

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Okos Falu Cím elnyerésére

Tovább »
Események
Október 2023
HKSzeCsPSzoV
      1
2
3
45678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.