Smart Munkacsoportok

 

Az ‘smart’ munkacsoportok az ‘okos’ falu szakemberei know-how átadásának alapvető elemei. A munkacsoportok célja, hogy a részt vevő tudományos és gyakorlati szakértők, valamint a politikai döntéshozók megfogalmazzák a két kiválasztott tematikus területre vonatkozó szakpolitikai ajánlásaikat EU-s és V4 szinten. A két téma: "Infokommunikációs technológia intelligens falvak számára" és "Intelligens közlekedés a vidéki területeken". Az tevékenység célja, hogy a szakpolitikai ajánlásokat be lehessen építeni az EU 2021–2027-es programozási időszakába, biztosítva ezzel a projekt fenntarthatóságát politikai szinten.

 

"Smart strategies and rural areas" munkacsoport

Az Smart Munkacsoport képezi a szakemberek közötti tudás- és szaktudás átadásának magját. A munkacsoport tudományos és gyakorlati szakértőket hoz össze, hogy megvitassák a vidéki területek smart stratégiáinak legújabb eredményeit. A munkacsoport célja, hogy szakpolitikai ajánlásokat fogalmazzon meg a területre vonatkozóan.

A munkacsoport 2021. október 7-én tartotta megbeszélését a Kassán.

Szakpolitikai ajánlás

 

"Infokommunikációs technológia okos falvak számára"  munkacsoport

A tematikus munkacsoport a falvak számára nyújtható okos fejlesztések, megoldások, szolgáltatások és ötletek elméleti és gyakorlati kérdéseire fókuszál. A munkacsoport a tudományostól a praktikus oldalig igyekszik körüljárni az információs és kommunikációs technológiák kihasználásából adódó lehetőségeket, miközben az okos falufejlesztés legszélesebb értelmezéseit is figyelembe veszi. A technológiai dimenzió mellett a falvak helyi társadalma, a helyi tudás, a közszolgáltatások vagy az adatvagyon kontextusában is értékelik a résztvevők az okos falufejlesztés lehetőségeit és kihívásait.

A munkacsoport 2021. április 15-én tartotta megbeszélését a Nógrád megyei Legénden.

Szakpolitikai ajánlás

 

"Okos közlekedés a vidéki térségekben" munkacsoport

A tematikus munkacsoport célja, hogy olyan kezdeményezéseket mutasson be és vitasson meg, amelyek a vidéki térségek közlekedési lehetőségeit javíthatják okos eszközökkel. A résztvevők mind hazai, mind külföldi példákkal mutatják be lehetőségeket. Így szó esik a hazai járások periférikus területeinek közlekedéséről, a fenntartható közlekedésről, a közlekedők digitális bevonásáról, illetve külföldi pilot projektek értékeléséről és adaptációs lehetőségeiről.

A munkacsoport 2021. április 15-én tartotta megbeszélését a Nógrád megyei Legénden.

Szakpolitikai ajánlás

Aktuális

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Okos Falu Cím elnyerésére

Tovább »
Események
Április 2024
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
2930     
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.