Smart Munkacsoportok

 

Az ‘smart’ munkacsoportok az ‘okos’ falu szakemberei know-how átadásának alapvető elemei. A munkacsoportok célja, hogy a részt vevő tudományos és gyakorlati szakértők, valamint a politikai döntéshozók megfogalmazzák a két kiválasztott tematikus területre vonatkozó szakpolitikai ajánlásaikat EU-s és V4 szinten. A két téma: "Infokommunikációs technológia intelligens falvak számára" és "Intelligens közlekedés a vidéki területeken". Az tevékenység célja, hogy a szakpolitikai ajánlásokat be lehessen építeni az EU 2021–2027-es programozási időszakába, biztosítva ezzel a projekt fenntarthatóságát politikai szinten.

 

"Infokommunikációs technológia okos falvak számára"  munkacsoport

A tematikus munkacsoport a falvak számára nyújtható okos fejlesztések, megoldások, szolgáltatások és ötletek elméleti és gyakorlati kérdéseire fókuszál. A munkacsoport a tudományostól a praktikus oldalig igyekszik körüljárni az információs és kommunikációs technológiák kihasználásából adódó lehetőségeket, miközben az okos falufejlesztés legszélesebb értelmezéseit is figyelembe veszi. A technológiai dimenzió mellett a falvak helyi társadalma, a helyi tudás, a közszolgáltatások vagy az adatvagyon kontextusában is értékelik a résztvevők az okos falufejlesztés lehetőségeit és kihívásait.

 

"Okos közlekedés a vidéki térségekben" munkacsoport

A tematikus munkacsoport célja, hogy olyan kezdeményezéseket mutasson be és vitasson meg, amelyek a vidéki térségek közlekedési lehetőségeit javíthatják okos eszközökkel. A résztvevők mind hazai, mind külföldi példákkal mutatják be lehetőségeket. Így szó esik a hazai járások periférikus területeinek közlekedéséről, a fenntartható közlekedésről, a közlekedők digitális bevonásáról, illetve külföldi pilot projektek értékeléséről és adaptációs lehetőségeiről.

 

 

A munkacsoportok 2021. április 15-én tartották megbeszéléseiket a Nógrád megyei Legénden.

Aktuális

Területfejlesztési Hackathon Rankovce-n és Cereden!

A terület- és helyi fejlesztés témaköreiben mérhetik össze tudásukat a diákok Hackathon versenyeinken! 

Tovább »
Események
Június 2021
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14
151617181920
21222324252627
282930    
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.