Projektértékelő Füleken

Okos Közösségek címmel határon átnyúló projektet valósítottak meg az Interindustria Tudásközpont Alapítvány (ITA) konzorciumvezetésével, amelynek projekt záró rendezvényét 2019. április 12-én tartották a füleki Gimnáziumban.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Okos Közösségek projekt keretén belül megvalósuló záró rendezvényen Molnár László, a füleki gimnázium igazgatója, köszöntötte az érdeklődőket.

Józsa Viktória, az ITA projektkoordinátora, bemutatta a projekt filozófiáját, a konzorciumi partnereket, a tervezett és megvalósult eredményeket, valamint kiemelte, hogy a projekt a fokozottan hátrányos helyzetű vidéki kistelepüléseken valósult meg, bevonva a helyi lakosságot függetlenül korcsoporttól, származástól, szociális helyzettől, megváltozott munkaképességtől. A projekt keretén belül civil szereplők, oktatási és kutatási intézmények együttműködési hálózatba szervezése és közös szakmai programok, képzések, versenyek szervezése és megvalósítása történt meg.

A projekt átfogó célja a határmenti területen az oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek számának és volumenének növelése hálózatosodás által, amely hozzájárul a térség nemzetközi ismertségének, versenyképességének és a térségben képződő hozzáadott értéknek az emeléséhez, valamint az országon belüli egyenlőtlenségek jelentős mértékű csökkenéséhez. Az Okos Közösségek projekt a fokozottan hátrányos helyzetű vidéki kistelepüléseken valósult meg, bevonva a helyi lakosságot függetlenül korcsoporttól, származástól, szociális helyzettől, megváltozott munkaképességtől.

A rendezvényen Bíró Anna - Közösség a Megújuló Vidékért Egyesület alelnöke - , Lucia Komornikova és Iveta Orbanova - ASTRA-t képviselő projektpartnerek - osztották meg tapasztalataikat a projektről.

Továbbá Tuba Ildikó, az Interreg V-A SK-HU Program programmenedzsere, a rendezvényen beszélt magáról a programról és a további támogatási lehetőségekről, kiemelve a projekt tovább folytatásához kapcsolódó támogatásokat.

A projekt egyértelműen sikeresen zárult, tekintve a résztvevő gyerekek és felnőttek számának túlteljesítését. A diákok, felnőttek, tudományos és gyakorlati szakemberek pozitív visszajelzései megerősítették a partnerekben az elképzelést, hogy a tevékenységeket tovább folytassák a jövőben.

Aktuális

Projektértékelő Füleken

Okos Közösségek címmel határon átnyúló projektet valósítottak meg az Interindustria Tudásközpont Alapítvány (ITA) konzorciumvezetésével, amelynek projekt záró rendezvényét 2019. április 12-én tartották a füleki Gimnáziumban.

Tovább »
Események
November 2020
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23
242526272829
30      
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.