Projektértékelő Füleken

Okos Közösségek címmel határon átnyúló projektet valósítottak meg az Interindustria Tudásközpont Alapítvány (ITA) konzorciumvezetésével, amelynek projekt záró rendezvényét 2019. április 12-én tartották a füleki Gimnáziumban.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Okos Közösségek projekt keretén belül megvalósuló záró rendezvényen Molnár László, a füleki gimnázium igazgatója, köszöntötte az érdeklődőket.

Józsa Viktória, az ITA projektkoordinátora, bemutatta a projekt filozófiáját, a konzorciumi partnereket, a tervezett és megvalósult eredményeket, valamint kiemelte, hogy a projekt a fokozottan hátrányos helyzetű vidéki kistelepüléseken valósult meg, bevonva a helyi lakosságot függetlenül korcsoporttól, származástól, szociális helyzettől, megváltozott munkaképességtől. A projekt keretén belül civil szereplők, oktatási és kutatási intézmények együttműködési hálózatba szervezése és közös szakmai programok, képzések, versenyek szervezése és megvalósítása történt meg.

A projekt átfogó célja a határmenti területen az oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek számának és volumenének növelése hálózatosodás által, amely hozzájárul a térség nemzetközi ismertségének, versenyképességének és a térségben képződő hozzáadott értéknek az emeléséhez, valamint az országon belüli egyenlőtlenségek jelentős mértékű csökkenéséhez. Az Okos Közösségek projekt a fokozottan hátrányos helyzetű vidéki kistelepüléseken valósult meg, bevonva a helyi lakosságot függetlenül korcsoporttól, származástól, szociális helyzettől, megváltozott munkaképességtől.

A rendezvényen Bíró Anna - Közösség a Megújuló Vidékért Egyesület alelnöke - , Lucia Komornikova és Iveta Orbanova - ASTRA-t képviselő projektpartnerek - osztották meg tapasztalataikat a projektről.

Továbbá Tuba Ildikó, az Interreg V-A SK-HU Program programmenedzsere, a rendezvényen beszélt magáról a programról és a további támogatási lehetőségekről, kiemelve a projekt tovább folytatásához kapcsolódó támogatásokat.

A projekt egyértelműen sikeresen zárult, tekintve a résztvevő gyerekek és felnőttek számának túlteljesítését. A diákok, felnőttek, tudományos és gyakorlati szakemberek pozitív visszajelzései megerősítették a partnerekben az elképzelést, hogy a tevékenységeket tovább folytassák a jövőben.

Aktuális

Projektértékelő Füleken

Okos Közösségek címmel határon átnyúló projektet valósítottak meg az Interindustria Tudásközpont Alapítvány (ITA) konzorciumvezetésével, amelynek projekt záró rendezvényét 2019. április 12-én tartották a füleki Gimnáziumban.

Tovább »
Események
Január 2021
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25
262728293031
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.