Képzési- és kutató intézmények hálózatának kiépítése a cél

Okos Közösségek címmel határon átnyúló pályázatot valósít meg az Interindustria Tudásközpont Alapítvány (ITA), amelynek projektindító megbeszélését az elmúlt héten tartották Salgótarjánban.

A kiválasztott célterület gazdasági és társadalmi mutatói nem javultak az elmúlt időszakban a hagyományos vidékfejlesztési beavatkozások ellenére, ezért új, folyamat-alapú és minőségi változásokat előidéző beavatkozásokra van szükség. – mondta megnyitó beszédében Dr. Józsa Viktória, az ITA képviseletében. Az ipartelepítés és a külföldi működőtőke mellett egyre elterjedtebb a szellemi tőke, tudás és a képzett emberi erőforrás vonzása a hátrányos helyzetű térségekbe. A projekt célkitűzése, hogy jelentős mértékben hozzájáruljon a szellemi tőke rendelkezésre állásához a dél-szlovákiai és észak-magyarországi határtérségben, és közvetlen kapcsolatot teremtsen a helyi lakosság és a szakemberek között - tette hozzá. Célunk a civil partnerek, képzési és kutató intézmények hálózatának kiépítése, valamint közös szakmai programok, iskolai szakkörök, tréningek, mentori rendszer, életpálya-modell bemutatók megvalósítása a gyermek- és felnőttkorú célcsoport részvételével az informatika és a fenntarthatóság területén. A határon átnyúló megközelítés kiemelten szükséges, hiszen a térségnek közös kihívásai és lehetőségei vannak, a nemzeti-, megyei, vagy helyi szinten megvalósuló tevékenységek tovább növelnék az egyenlőtlenségeket.

nhc24.hu

Aktuális

Smart Communities projekt záró rendezvénye

A „Smart Communities” Virtual Education and Research and Development and Innovation Network in the Slovakian - Hungarian border region (SKHU/1601/4.1/210) projekt 2017. májusában kezdődött és két év elteltével a projekt végéhez értünk. Sikeres projektnek tekinthető? Hogyan kezelték a projektpartnerek a projekt megvalósítását? Mindezek a válaszok és még sok minden más derül ki a nyilvános projekt záró rendezvényen, amely a szlovákiai Filakovóban kerül megrendezésre 2019. április 12-én.

Tovább »
Események
Április 2019
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
222324
25
262728
2930     
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.