Képzési- és kutató intézmények hálózatának kiépítése a cél

Okos Közösségek címmel határon átnyúló pályázatot valósít meg az Interindustria Tudásközpont Alapítvány (ITA), amelynek projektindító megbeszélését az elmúlt héten tartották Salgótarjánban.

A kiválasztott célterület gazdasági és társadalmi mutatói nem javultak az elmúlt időszakban a hagyományos vidékfejlesztési beavatkozások ellenére, ezért új, folyamat-alapú és minőségi változásokat előidéző beavatkozásokra van szükség. – mondta megnyitó beszédében Dr. Józsa Viktória, az ITA képviseletében. Az ipartelepítés és a külföldi működőtőke mellett egyre elterjedtebb a szellemi tőke, tudás és a képzett emberi erőforrás vonzása a hátrányos helyzetű térségekbe. A projekt célkitűzése, hogy jelentős mértékben hozzájáruljon a szellemi tőke rendelkezésre állásához a dél-szlovákiai és észak-magyarországi határtérségben, és közvetlen kapcsolatot teremtsen a helyi lakosság és a szakemberek között - tette hozzá. Célunk a civil partnerek, képzési és kutató intézmények hálózatának kiépítése, valamint közös szakmai programok, iskolai szakkörök, tréningek, mentori rendszer, életpálya-modell bemutatók megvalósítása a gyermek- és felnőttkorú célcsoport részvételével az informatika és a fenntarthatóság területén. A határon átnyúló megközelítés kiemelten szükséges, hiszen a térségnek közös kihívásai és lehetőségei vannak, a nemzeti-, megyei, vagy helyi szinten megvalósuló tevékenységek tovább növelnék az egyenlőtlenségeket.

nhc24.hu

Aktuális

Hatalmas érdeklődés övezte a Motivációs bábjáték előadásokat Nógrád megyében

A Smart Communities projekt keretében 5 alkalommal került sikeresen megrendezésre óvodáskorúak és kisiskolások számára motivációs bábjáték előadás 2018. május 14. és 15-én fenntartható fejlődés és az informatika témakörre fókuszálva az alábbi helyszíneken:
 

Tovább »
Események
Február 2019
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18
192021222324
25262728   
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.