Képzési- és kutató intézmények hálózatának kiépítése a cél

Okos Közösségek címmel határon átnyúló pályázatot valósít meg az Interindustria Tudásközpont Alapítvány (ITA), amelynek projektindító megbeszélését az elmúlt héten tartották Salgótarjánban.

A kiválasztott célterület gazdasági és társadalmi mutatói nem javultak az elmúlt időszakban a hagyományos vidékfejlesztési beavatkozások ellenére, ezért új, folyamat-alapú és minőségi változásokat előidéző beavatkozásokra van szükség. – mondta megnyitó beszédében Dr. Józsa Viktória, az ITA képviseletében. Az ipartelepítés és a külföldi működőtőke mellett egyre elterjedtebb a szellemi tőke, tudás és a képzett emberi erőforrás vonzása a hátrányos helyzetű térségekbe. A projekt célkitűzése, hogy jelentős mértékben hozzájáruljon a szellemi tőke rendelkezésre állásához a dél-szlovákiai és észak-magyarországi határtérségben, és közvetlen kapcsolatot teremtsen a helyi lakosság és a szakemberek között - tette hozzá. Célunk a civil partnerek, képzési és kutató intézmények hálózatának kiépítése, valamint közös szakmai programok, iskolai szakkörök, tréningek, mentori rendszer, életpálya-modell bemutatók megvalósítása a gyermek- és felnőttkorú célcsoport részvételével az informatika és a fenntarthatóság területén. A határon átnyúló megközelítés kiemelten szükséges, hiszen a térségnek közös kihívásai és lehetőségei vannak, a nemzeti-, megyei, vagy helyi szinten megvalósuló tevékenységek tovább növelnék az egyenlőtlenségeket.

nhc24.hu

Aktuális

Projektértékelő Füleken

Okos Közösségek címmel határon átnyúló projektet valósítottak meg az Interindustria Tudásközpont Alapítvány (ITA) konzorciumvezetésével, amelynek projekt záró rendezvényét 2019. április 12-én tartották a füleki Gimnáziumban.

Tovább »
Események
Szeptember 2020
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
212223
24
252627
282930    
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.